Jáger Attila – Kerekesszánkó

A Kerekesszánkó (külföldi fedőnevén „Wheeled sleigh”) 2010 májusban készült el, körülbelül 3 hét alatt. Eredetileg az akkori Budapesti Képregényfesztiválra jelent volna meg szerzői kiadványként, de végül „csak” letölthető formában lett elérhető egy extrémsport magazin honlapján.

Formai világa kissé szürreális és képregénynek is csak tágabb értelemben tekinthető. Inkább különböző emlékekből és hangulatokból összegyúrt „grafikai diavetítés”, ahol a képek témái közötti váltások is élesek. Hasonlóan ahhoz, ahogy néha a gondolatok cikáznak pillanatról pillanatra valakinek a fejében.

Online felbukkanása után Magyar Képregény Akadémia tagságot is hozott az alkotónak, illetve szerepelt az Akadémia Pinkhell kiállításain is, magyar és külföldi kulturális intézetekben.

2010 nyarán felkerült a müncheni United Skateboard Artists alkotócsoport honlapjára. Ősszel a budapesti PortfolioPoints sorozaton került bemutatásra a Létállapotok gördeszkán című kiállítás részeként.

2011 ősszel az M2 tévécsatorna Csudaszombat című ifjúsági műsorában is megjelent.

2012 tavasszal Észtországban kiadták a Naturegraffix első kötetét, amelyben észt, litván és lett képregényrajzolók munkái szerepeltek. A Kerekesszánkó is bekerült, annak ellenére, hogy eredetileg csak a Baltikum országaiból válogattak.

2012 ősszel Tallinnban, a francia Dimanche Rouge performansz fesztiválon kötött ki az alkotó gördeszkás demójával.

2013-ban megfordult önálló kiállításon a tallinni Balassi Intézetben, a Pääsküla skateparkban és egy francia ifjúsági házban, Tannerie-ben.

2014 májusában, 4 évvel a megalkotás után felmerült egy önálló, nyomtatott változat elkészítésének az ötlete is…


Információk a képregényről:

  • 24 oldal
  • A4 méret
  • borító: 250 g ofszet papír
  • belívek: 115 g műnyomó papír
  • fekete-fehér

A képregény ára a 28. KépregényBörzén:

  • Gyors rajzos dedikált: 890 Ft (aláírás és egy rajz a borítón)
  • Limitált rajzos dedikált: 1290 Ft (aláírás, kidolgozott rajz a képregénybe vagy külön papírra, az alkotó támogatása)