Jáger Attila – Zsiger előtt

A Zsiger előtt Jáger Attila rövid képregényeit gyűjti össze. Minden képregény, strip és pin-up eredeti színeiben pompázik A5-ös méretben 24 oldalon.

Az utcán (2008)

Jáger Attila - Az utcán

A Magyar Televíziós, és Filmművészeti Szövetség képregény pályázatára készült. Egy belső, gondolati párbeszéd kapcsolja össze az utcai pillanatképeket. 2009-ben jelent meg a 7Réteg gördeszkás alkotók könyvében. Matricára nyomtatva, majd a készítő elhasznált gördeszkalapjaira ragasztva szerepelt PortfolioPoints-on, Hungarocomix-on, Gödörben, Szatyor Bárban. A Székelyföldi Grafikai Biennáléra is bezsűrizték, de elpostázni a gördeszkát a kiállításra már nem sikerült.

Comic Jam (2011)

Jáger Attila - Comic Jam

A Pesti Est pályázatára születtek ezek a kissé groteszk művek. A comic jam szabályainak megfelelően az előre gyártott paneleket, buborékokat kellett tartalommal megtölteni, karrieres tanácsadás témára. A “kajak?” annyit jelent “tényleg?”

Mathias et Csehatrix (2008)

Jáger Attila - Mathias et Csehatrix

A Reneszánsz Év programsorozat Mátyás, a király képregénypályázatára burjánzott ki. A megadott történetek közül végül Mátyás és a cseh vitéz című mese lett átalakítva jelenkori viszonyokhoz. Csehatrix valójában Beatrix, a viadal breaktánc-párbaj, a történet vége pedig mintha elölről próbálna kezdődni. A képregény grafikai világa egy jelképes grafikai oklevelet kapott a zsűritől. A stílus később egy diplomamunkához, Örkény István egyperceseinek illusztrációihoz is alapul szolgált.

Pagliacci (2009)

Jáger Attila - Pagliacci

Alan Moore képregényében, a Watchmenben felbukkanó vicc ihlette és szereplője, a bohóc. 2010-ben jelent meg a 7Rétegben. A hangulatképeket itt is csak a szöveg fogja össze. Eredetileg egy szerb képregénypályázatra bukkant fel, de a szöveggel és karcos tollrajzaival még mindig van benne valami borzongató.

A tökéletes nevetés (2010)

Jáger Attila - A tökéletes nevetés

A Kerekesszánkó folytatásának első oldala. Csőtoll törés miatt egy vékony tűfilccel készült. Végül a vonalvastagság eltért az előző tolltól és a stílus is megváltozott a körvonalak elhagyása miatt. Később az oldal “saját lábra állt” önmagában is.

Uretán Polli (2009)

Jáger Attila - Uretán Polli

Egy magyar gördeszkás weboldalra tervezett napi strip első hét része. A főhős lány neve a gördeszkás kerekek kémiai összetételére utal, amiket poliuretánból készítenek.

Eu polgárság (2009)

Jáger Attila - EU polgárság

Az Európai Unió képregénypályázatához rajzolt pályamű. Érdekessége a kacskaringós panelfolyam, illetve a központi nagy állókép, ami egyszerre része is a képfolyamnak, de önálló képként is hangsúlyos. Az első panel átlós elrendezése pedig szépen átfolyik az első sor panelein.


 Információk a képregényről:

  • 28 oldal
  • A5 méret
  • borító: 250 g ofszet papír
  • belívek: 115 g műnyomó papír
  • színes és fekete-fehér

A képregény ára a 28. KépregényBörzén:

  • Gyors rajzos dedikált: 590 Ft (aláírás és egy rajz a borítón)
  • Limitált rajzos dedikált: 990 Ft (aláírás, kidolgozott rajz a képregénybe vagy külön papírra, az alkotó támogatása)